HOME

ORGANISATIE

NIEUWS

CONTACTDYNOMETERDe Dynometer is een wetenschappelijk instrument, onweerlegbaar accuraat omdat de werking gebasseerd is op een van de basisregels van de toegepaste fysica. Het bestaat uit een uitgebalanceerde pendule die vrij is om te reageren op verandering in snelheid of de hoek, werkend door middel van een kwadrant tandwiel een naald rond de schaal laat roteren. Deze schaal is zwart, met grijs-witte schaalverdelingen en heeft een lineare lengte van 114 mm. Om alle vibratie zoveel mogelijk te verwijderen is de meter gevuld met een speciale vloeistof die ongevoelig is voor temperatuurveranderingen. Onderhoud is niet nodig!


De draaischijf is gekalibreerd in "G" percentages, dit is de wereldwijd geaccepteerde standaard voor het meten van acceleratie en vertraging. Er zijn geen andere verbingen met het voertuig dan de zuignap waarmee de meter bevestigd kan worden. Blijft de meter niet kleven, smeer dan de zuignap met glycerine of vaseline in.


Test het voertuig op een relatief vlakke weg. Het is niet nodig de meter tijdens het testen de gehele tijd in de gaten te houden omdat deze is uitgerust met een opneem naald.