HOME

ORGANISATIE

NIEUWS

CONTACTDE MANCOMETER FF310


Kortsluiting geconstateerd ?


Een vervelend en tijdrovend probleem ? Door de komst van de Mancometer niet meer !

Geen ellenlange zoektochten meer om een circuit te traceren of om uit te vinden waar de kortsluiting zit. Met de Mancometer bespaart u veel tijd en dus geld want met dit handige gereedschap zoekt u snel en professioneel de kortsluiting op zonder dat U eerst alle draden zichtbaar behoeft te maken.


De FF 310 maakt gebruikt een zender en een ontvanger welke met elkaar communiceren door middel van een radio signaal. Hiermee kunt u snel het probleem circuit en de kortsluiting localiseren, zelfs indien de draden door buizen lopen of achter panelen of bekleding zijn weggewerkt.


Dit professionele gereedschap is inzetbaar op alle circuits met voltages tussen de 6 en 42 volt gelijkstroom, zoals in auto's, vrachtwagens, trailers, tractoren, boten etc. Dank zij de gemakkelijke tracering van de draad circuits en de kortsluiting, de flexibele sensor en de instelbare gevoeligheid is de Mancometer een ideale troubleshooter voor veel voorkomende problemen in een breed scala aan voertuigen.


Gebruikersgemak


Sluit de zender aan op een circuit in de zekeringdoos, bij een lamp of door middel van een draadverbinding, scan het circuit of de draad met de ontvanger om het probleem te localiseren. Dat is alles.Om de werking verder te verduidelijken zijn onderstaand een aantal instructiefilmpjes te downloaden.


De mankometer bestaat uit de volgende onderdelen: klik hier


Uitleg over het demonstratiebord : klik hier


Het volgen van een kabel: klik hier


Het opsporen van kortsluiting : klik hier


Opsporen van een open circuit: klik hier


Het gebruik van de bijgeleverde stroommeter: klik hier


Mogelijkheden:


  • Voor gelijkstroom tussen 6 en 42 Volt


  • Intern beveiligd tegen overbelasting


  • 20 cm. lange flexibele sensor zodat iedere plaats bereikt kan worden


  • LED's op de zender en ontvanger geven kortsluiting aan


  • Variabel audio/visueel signaal geeft snel en intuitief feedback over de bereikbaarheid van de draad of het circuit


  • instelbare gevoeligheid


  • Geen draadverbinding nodig


  • Tracering van draden en kortsluiting is mogelijk in buizen, in bundels, achter panelen, onder tapijten, achter bekleding etc., zonder dat deze verwijderd hoeven worden